Bir önceki yazımda Clash Royale’de nasıl hızlıca seviye atlayabileceğinizi ve altınlarınızı nasıl en doğru şekilde harcayabileceğinizi anlatmıştım.Bu yazımda ise işleri ciddileştirip savaş anlamındaki taktikler üzerinde durmak istiyorum.Savaşmadan önceki en önemli doğru bir desteye sahip olmaktır.İsterseniz doğru desteyi nasıl oluşturabilirsiniz ilk bunu inceleyelim.

Not : Deste oluşturma konusunda sizlere bir deste verip hadi bunu yapını kesinlikle diyemem.Her kart dizilişi kendine has özellikleri beraberinde getirir.Amacım fikir edinmenizi sağlamak ve ne tür taktikler oluşturabileceğinizi göstermek olacak.Bir desteyi gösterip bu çok iyi sizi baya götürür diyenler acemidir benden söylemesi 😀

Duyuru : Yeni kurmuş olduğumuz Clash Royale klanımıza katılabilirsiniz.Klan arama bölümüne oyun inceleme yazarak bizleri bulabilirsiniz.

Önemli Not : Burada oluşturulmuş desteler 13 Mart 2016 tarihinde yani Clash Royale çıktıktan 2 hafta sonra yayınlanmıştır.Birçok yeni kartın ve stratejinin bu yazıda yer alması bu yüzden mümkün değildir.Ancak sitemiz üzerinden en güncel ve etkili taktikleri görebilirsiniz :

Clash Royale ile ilgili tüm içeriklere BURADAN ulaşabilirsiniz.Ayrıca :

Clash Royale Deste Oluşturma Taktikleri :

 

1-Dev Taktiği

FullSizeRender (2)

Bu destede görebileceğiniz üzere dev dışında tam olarak saldırı olarak kullanabileceğimiz bir kart yok.Bunun nedeni devin bodyguard görevi görmesini sağlayarak devin arkasından saldırıya geçebilecek birimleri ortaya sokmak olacak.Devi arkalardan göndererek iksir dolumu esnasında diğer birimleri arkasına sıralayabilirsiniz.

 

2-Kontra Atak Taktiği 

FullSizeRender (8)

Bu deste tamamen savunma ve sonrasından kontra atak şeklinde saldırıya geçebilmenizi sağlar.

Artıları : Prens ,Domuz binici gibi canı az olan saldırı kartlarının önünü keserek kolayca indirebilirsiniz.

Eksileri : Ok ve şimşek gibi büyük alanlara etki eden büyüler rakibinizde varsa şansınız büyük ölçüde azalır.Tek bir büyüyle canı çok az olan bu orduyu kül olabilir.

 

3-Balon Taktiği

FullSizeRender (3)

Balon yüksek saldırı gücüne sahip fazla canı bulunmayan destansı bir karttır.Yavaş hareket  etmesi nedeniyle öfke ile birlikte başarılı sonuçlar alabilirsiniz.(Bende öfke bulunamadığı için yerine iskeleti koydum siz öfke olarak algılayın) Minyon sürüsü ve minyon kartları ile birliktede eğer kara ağırlıklı bir rakip ile karşılaşırsanız büyük avantaj elde edersiniz.

 

4-Fıçı Taktiği 

FullSizeRender (4)

Kendi oyunumda en son kullanmakta olduğum taktiktir.Goblin fıçısını kulenin hemen üzerine atıyorsunuz ve sonrasında hem ana kuleyi hemde atağa geçtiğiniz kuleyi kaplayacak şekilde buzu bırakıyorsunuz.Destenin geri kalanı ise savunma amaçlıdır.

 

5-Savunma Binaları + X Yayı Taktiği

FullSizeRender (5)

Son zamanlarda rastlamış olduğum marjinal taktiklerden biridir.Tüm savunmak binaları destenin içinde yer alıyor ve saldırı için sadece X-Yayı kullanılıyor.Amaç savunma birimleriyle kuleye doğru ateş edebilecek mesafedeki X-Yayını korumak.(X-Yayım olmadığı için yerine iskelet koydum)

 

6-P.E.K.K.A Taktiği 

FullSizeRender (6)

Arena 4’te açılabilen Pekka’yı arka taraftan bırakıp ön mevzilere yaklaşması ile birlikte arkasından prens ve yavru ejderhanın bırakılmasıyla oluşturulan ve beni 2-3 defa bozguna uğratmış etkili bir taktiktir.Bende bu saydığım birimlerin hiç biri bulunmadığı için (arenam yetiyor ancak çıkmadı) yerlerine farklı birimler koydum.

İskelet = P.E.K.K.A.

Şövalye = Prens

Minyon Sürüsü = Yavru Ejderha

Savunma için ise tesla iş görecektir.

 

7-Domuz Binici Taktiği 

FullSizeRender (7)

Domuz binici oyundaki en hızlı saldırı birimidir.Hasarı fazladır ancak çabuk ölebilir.Dondurma büyüsü kullanmak size büyük avantaj sağlar ama eğer yoksa onun yerine Ateş Topu veya Ok kullanabilirsiniz.

Artıkları :Doğru zamanlama ile atılan domuz binici dondurma ile birlikte tek seferde bir kuleyi yıkabilir.

Eksileri : Goblin kulubesi gibi birimler domuz biniciyi yolundan saptırır ve oylanmasına neden olur.Eğer rakibin binaları var ise ilk olarak o binaları yıktığınızdan emin olun.

 

Desteler Hakkındaki Genel Değerlendirme

Fikir edinmeniz amacıyla 7 adet kart destesini sizlerle paylaştım.Bazı birimleri değiştirme veya baştan kendi destenizi oluşturmak sizin elinizde.Ama vermek istediğim birkaç altın kural var.Bunlara uyarsanız daha başarılı desteler elde edersiniz.

 

İlk olarak kart seçiminde destansı,ender ya da sıradanın önemsiz olduğunu unutmayın.Tamamen destansı ya da ender kartlar kullanarak kazanmanız çok zordur.İkinci olarak söylemek istediğim nokta ise  “ortalama iksir bedelinizdir”.Bu değer sizin savaş destenizdeki tüm kartların iksir maaliyetlerinin toplamının 8’e bölümüdür.Bu değeri mümkün mertebede 4’ün üstüne çıkartmayın.Ani rakip saldırılarında iksirin dolmasını beklemek oyunu kaybetmenize neden olacaktır.

 

(Sonraki sayfaya geçin)

1
2
PAYLAŞ
Önceki İçerikClash Royale Büyülü Sandık Açılışı
Sonraki İçerikClash Royale’deki Tüm Kartlar
Bornova Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi.Boş vakitlerinde kurucusu ve yöneticisi olduğu Oyun İnceleme'yle ilgileniyor.Hobi olarak fotoğrafçılıkla uğraşıyor.Favori oyunları CS:GO ve Rocket League.
  • haluk

    Teşekkürler Dev Taktiği Çok İşe Yarıyor

    • Oktay Kurt

      Başlangıç için birebir diyebileceğim bir taktiktir.İleriki arenalarda da benzerleri kullanılıyor.İşinizi gördüyse ne mutlu bana.

  • NarutoManyağı

    Teşekkürler çok işime yaradı

    • Oktay Kurt

      İyi eğlenceler 🙂

  • efsane

    6.Arena deste dizilimi onerirmisin (Buz büyücü sü hariç Tüm KARTLAR VAR).?

    • Oktay Kurt

      Domuz binici taktiğini öneririm ben kullanıyorum kupam 2500 şuan için.

      • efsane

        Nasıl yani neler var?Ve nasıl saldiriyorsun ben 8 levelim en yüksek kupam1997 suan 1640 kupam var artık savaş kazanamiyorum

        • Oktay Kurt

          Domuz binici – okçu – mızraklı goblin – dondurma – iskelet (1 iksir olan) – minyonlar (3 iksir olan) – bombacı – ateş topu

  • Osman

    Taktiğini sikeyim hiç işe yaramıyor 😠

  • Osman

    Ben 4. Arenadayım kullandım yaramıyor. Bana deste onerirmisin

  • Mesut Açık

    Amk su desteyi yap diyenler acemidir diyorsun la yarram daha x yayin ofken yok sen ne kadar ustasin?

    • Oktay Kurt

      Bu yazıyı 13 Mart 2016 tarihinde yazıp yayınlamıştım.Yani oyun çıktıktan 13 gün sonra.Yani bu kartların olmaması çok normal.Boş yorum yapmazsak sevinirim.